Patatesli bulgur köftesi tarifinde kullanılan malzemeler, adım adım yapılışı ve püf noktaları bu yazıda. Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir atıştırmalık.
PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ MALZEMELER
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 adet haşlanmış patates
1/2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
1,5 su bardağı un
PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ PÜF NOKTASI
Bulgurunuz yeterince şişmemişse 1/2 su bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Unu karışıma azar azar yedirin ve hazırladığınız köfteleri en az 15 dakika, vaktiniz varsa 40 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra kızartın.
PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ YAPILIŞI
Bulguru bir kabın içine alın.
Üzerine sıcak su ilave edin.
Kabı streç filmle kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra üzerine sırayla soğanı, maydanozu, patatesi, yumurtayı, salçaları ilave edin.
Spatula yardımıyla karıştırın.
Karışıma unu azar azar ilave ederek yoğurun.
Karışım kıvam aldığından içerisinden bir top alın.
Elinizle yuvarlak köfte şekli verin.
Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Üzeri yağlı kağıt kaplı bir kesme tahtasının üzerine köfteleri dizin.
Dolapta 15 dakika kadar dinlendirin.
Çıkarıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.