Yemek

Patatesli Poğaça yapımında ustalaşın: Enfes tarif

Çay saatleriniz için lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, işte size enfes bir patatesli poğaça tarifi. Bu tarifle poğaçalarınız hem yumuşacık hem de çok lezzetli olacak. İşte adım adım patatesli poğaça yapımı...

Abone Ol

Patatesli poğaça, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir seçenek. Bu özel tarifimizle patatesli poğaçanızı nasıl daha lezzetli yapabileceğinizi öğrenin. İşte malzemeler ve yapılışı...

Patatesli poğaça, mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Bu tarif, poğaçalarınızın hem yumuşacık hem de lezzet dolu olmasını sağlayacak. İşte en lezzetli patatesli poğaça tarifi ve püf noktaları...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı patatesli poğaça tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirmeye ne dersiniz? Malzemeleri ve yapılış aşamalarını sizin için detaylı bir şekilde açıklıyoruz.

Patatesli Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamur için:

1,5 çay kaşığı kuru maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı ılık su
4 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram tereyağı ya da margarin (soğuk ve katı olacak.)
2 adet yumurta ( 1'inin sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un

İç malzemesi için:

Haşlanmış 5-6 adet küçük patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber

Patatesli Poğaça Tarifi

İç malzemesi için patates haşlanır, ezilir; zeytinyağı, tuz ve baharatlar eklendikten sonra karıştırılır.
Yoğurma kabına alınan maya, şeker ve ılık su karıştırılır, ardından küp doğranan katı haldeki tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, yumurta eklenir; karıştırılır.
Sonra un ve tuz ilave edilir, ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan küçük küçük bezeler alınır, merdaneyle oval biçimde açılır; uç kısmına patatesli iç malzemesinden konur ve yanları katlamadan rulo yapılır, tepsiye dizilir.
25 dakika kadar tepsi mayası için üzeri kapatılıp bekletilir.
Ardından yumurta sarısı sürülür, üzerine çatalla çizik atılır ve 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Bu tarifle hazırlayacağınız patatesli poğaçalar, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Yumuşacık dokusu ve lezzetiyle aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Puf puf kabaran ve damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak olan bu patatesli poğaçalar, ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olacak. Deneyin ve bu özel lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }