Yemek

Peynirin en tatlı hali: San Sebastian Cheesecake tarifi

İspanyol mutfağının vazgeçilmez tatlısı San Sebastian Cheesecake'i evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif ile mükemmel bir cheesecake yapabilirsiniz. İşte adım adım San Sebastian Cheesecake tarifi...

Abone Ol

Lezzetli bir cheesecake yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Evde yapabileceğiniz San Sebastian Cheesecake tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, cheesecake tutkunlarının favorisi olacak.

San Sebastian Cheesecake, peynirli tatlıların en lezzetlisi olarak biliniyor. Bu enfes tatlıyı evde yapmak isteyenler için kolay ve pratik bir tarif veriyoruz. İşte evde San Sebastian Cheesecake yapmanın yolları...

Evde İspanyol lezzeti San Sebastian Cheesecake yapmaya ne dersiniz? Sadece birkaç malzeme ile bu muhteşem lezzeti yakalayabilir, tatlı severleri mutlu edebilirsiniz. İşte San Sebastian Cheesecake tarifi...

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin

Peynirli kısmı için:

400 gram labne
550 gram sürülebilir beyaz peynir
4 yemek kaşığı (silme) un
2 kutu sıvı krema (400 ml)

TARİF

İlk olarak fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları şeker ve vanilinle birlikte 4-5 dakika köpük köpük olana dek çırpın. Bu aşamada şekerin erimesi önemli. Kıtırlığı kalmamalı.

Peynirlerin suyunu süzüp geniş bir kaseye alıp çırpın. Kremaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Pütürleri kalmasın. Yumurtalı karışımı aktarıp nazikçe havalandırarak karıştırın. Homojen bir kıvam elde edin.

26 cm'lik kelepçeli kalıba her yerini kapatacak şekilde 2 adet pişirme kağıdı yerleştirin ve cheesecake i aktarın. Fazla pütür kaldıysa süzgeçten geçirerek aktarın. Tezgaha iki kere vurun ve fırına yerleştirin.

İlk 10 dakika 250 derecede pişmeye bırakın. Kenarları kızarsın. Sonrasında 200 dereceye indirip 20-25 dakika pişirin.

(Fırından fırına farklılık gösterebilir) Pişerken biraz kabaracaktır. Kızardığı zaman kapatın ve fırın kapağını aralayıp 20-30 dakika fırında bekletin. Orta kısmı hafif yumuşak olmalı.

Oda sıcaklığında soğutun ve en iyi sonuç için buzdolabında 1 gün dinlendirip servis yapın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }