Evde kolaylıkla yapabileceğiniz yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran pişi tarifi ile kahvaltılar şenlenecek.

Asla yağ çekmeyen pişi tarifi sayesinde kahvaltı sofralarınız artık daha bir lezzetli ve sağlıklı...

Yaş mayanın sihri ve ustalığınızla hazırlayacağınız yağ çekmeyen pişi tarifi kahvaltıların yıldızı olacak.

PİŞİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket yaş maya (ya da 1 paket kuru maya)
5 su bardağı un (aldığı kadar)
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

2 su bardağıayçiçek yağı

MasterChef Etli Ekmek tarifi: En lezzetli Etli Ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Etli Ekmek tarifi: En lezzetli Etli Ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

PİŞİ NASIL YAPILIR?

1) Ilık suya 1 yemek kaşığı toz şeker ve yarım paket yaş mayayı koyun ve çözdürün.

2) Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar dinlendirin.

3) Karışıma 3 su bardağı un ve tuzu ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

4) Kalan unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edin. Bir yandan hamuru toparlamak için yoğurmaya başlayın.

5) Hamuru 5 ile 10 dakika arasında yoğurun. 

6) Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

7) Mayalanan hamuru tezgaha alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Üzerlerine un serpin ve elinizin içi ile hafifçe bastırarak düzleştirin. Hamurları tezgahta 10 dakika kadar daha mayalanmaya bırakın.

8) Hamurlar mayalandıktan sonra bir şişe kapağı yardımıyla bezelerin ortasına delik açın. Böylelikle pişiler daha iyi kabaracaktır.

9) Geniş ve derin bir kızartma tavasında yağı güzelce kızdırın. Pişileri yavaş yavaş yağa atın ve önlü arkalı kızartın. 

10) Fazla yağını almak için kızarttığınız pişileri servis etmeden önce bir havlu kağıt üzerinde bekletin.

Şimdiden yapan herkesin eline sağlık, afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin. Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde unladıktan sonra şekil verin ve kızartın.