Yemek

Pratik ve lezzetli: En iyi Soslu Börek Kızartması tarifi

Ev yapımı soslu börek kızartması tarifiyle mutfakta harikalar yaratacaksınız. Pratik ve lezzetli bu tarif, kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize yeni bir soluk getirecek.

Abone Ol

Kendiniz ve sevdikleriniz için harika bir lezzet yaratın: Peynirli soslu börek! İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, denemeniz gereken muhteşem bir tarif

Soslu Börek Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

1 paket üçgen yufka
1-1,5 top beyaz peynir
1 kabartma tozu
2-2,5 çay bardağı süt
2 adet yumurta

Kızartmak için;

Bol sıvı yağ

Soslu Börek Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

1 kaseye yumurtalar kırılır, süt eklenir, kabartma tozu eklenir ve iyice karıştırılır.
Karıştırdıktan sonra kıvamı hafif katılaşabilir bu normal bir durumdur.
Başka bir kaseye peynir konur ve ufalanır.
Bir yufka uygun bir tabağa konur, sos her tarafına sürülür, ister fırça yardımı ile isterseniz el ile.
Sostan sonra içerisine yeteri kadar peynir konur (foto) kenarları kapatılarak yuvarlanır ve sigara börek şeklini alır.
Sarılan börekler sosa batırılır ve çıkartılır. Böylece dış yüzeyinede sos sürülmüş olursunuz ve kızartma işleminde kurumaz.
Bu işlem yuvarlaklar bitene kadar ayrı ayrı her bir yufka parçasına uygulanır.
Sarılan sigara börekleri kuru bir tepsi veya benzeri üzerinde çok bekletilirse, tepsiye yapışabilir bu yüzden yavaş ve dikkatli alınır kızartılmak istediğinde.
Uygun bir tavaya yağ eklenir, yağ kızdığında börekler alt ve üzeri olmak üzere her iki tarafı kızartılır.
Kızartılan börekler kağıt havluya serilip, fazla yağın çekmesi sağlanır.

Not:

1-Ocağın ıssı derecesi en yüksek ve en düşük olamalıdır. Yüksek ıssının bir alt devirde olması gerekiyor.

2-Ocağın kuvvetine göre değişebilir.

3-Çok çabuk kızardığından dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Deneyeceklere afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }