Yemek

Restoranlarda yediğinizden daha lezzetli: İtalyan şeflerin püf noktalarıyla Tavuklu Fettuccine Alfredo evde nasıl yapılır?

İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerinden Tavuklu Fettuccine Alfredo, kremanın yumuşak dokusu ve tavuğun lezzetiyle adeta bir şölen sunuyor. Peki, bu lezzetli yemeği evde nasıl hazırlayabileceğinizi hiç düşündünüz mü? İşte, restoranların vazgeçilmezi Tavuklu Fettuccine Alfredo tarifi...

Abone Ol

İtalyanların dünya çapında sevilen yemeklerinden biri olan Tavuklu Fettuccine Alfredo, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli bir seçenek. Bu özel tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Şimdi, İtalyan şeflerin sırlarını keşfetme zamanı

Makarna ve tavuğun mükemmel uyumu ile tanışın: Tavuklu Fettuccine Alfredo! Bu lezzetli ve pratik tarif ile evinizde restoran kalitesinde bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? İşte adım adım Tavuklu Fettuccine Alfredo tarifi...

MALZEMELER

Tavuk için Malzemeler

2 adet tavuk göğüs
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Makarna için Malzemeler
350 gr. fettuccine
Tuz
Su

Alfredo Sos için Malzemeler

2 – 3 yemek kaşığı tereyağı
5 diş sarımsak – ezilmiş
400 ml. krema – 2 küçük paket
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
½ su bardağı parmesan peyniri rendesi

Üzeri için Malzemeler

Zeytinyağı
Parmesan peyniri rendesi
1 tutam maydanoz

TARİF

Tavuk için;

Tavuğunuz çok kalınsa ortadan ikiye açın ve ince dilimleyin.
Tavanızı ocağa alın ve iyice ısıtın.
Isınan tavanın içerisine dilimlediğiniz tavukları alın.
Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave edip sotelemeye devam edin.
Tavukların her tarafı renk alınca içerisine tereyağını ilave edin ve hafif kahverengileşene kadar eritip tadının tavuklara geçmesini sağlayın.
Ardından tavukları kenara alın.

Alfredo sos için;

Tavukları yaptığınız tavayı tekrar ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tavanın içerisine tereyağını ilave edip eritin.
Eriyen tereyağın içerisine ezilmiş sarımsakları ilave edin ve soteleyin.
Kremayı ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip karıştırın.
2 – 3 dakika kaynamaya bırakın.
Üzerinde baloncuklar çıkmaya başlayınca ateşin altını kısın.
Rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip erimesi için karıştırın.

Makarna için;

Tencerenizin içerisine suyu alın ve kaynatın.
Kaynayan suyun içerisine tuz ilave edin ve su kaynamaya devam ederken makarnaları suyun içerisine bırakın.
Makarna paketinde yazan dakikadan 2 dakika önce ocaktan alın.
Makarna suyundan kenara biraz ayırın.
Ardından makarnaları süzün ve kenarda bekletin.

Birleştirmek için;

Pişirdiğiniz makarnayı kremalı sosun içerisine ilave edin ve karıştırın.
Fazla kuru olursa kenara ayırdığınız makarna suyundan ilave edin ve pişirmeye devam edin.
Kıvamlanan makarnanızı servis edeceğiniz tabağa alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin ve pişirdiğiniz tavukları dizin.
Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.

Tavuklu Fettuccine Alfredo, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmayı başarmış durumda. Evde de bu lezzeti yakalamak mümkün. Paylaştığımız tarif ve püf noktalarıyla, siz de bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }