Yemek

Restoranları aratmayacak: Tavada Lahmacun tarifi

Tavada lahmacun tarifi ile evde restoran kalitesinde lahmacun yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kıymadan, soğana kadar tüm malzemelerle hazırlayacağınız bu tarifle, lezzetli ve çıtır çıtır lahmacunlar yapabilirsiniz.

Abone Ol

Evde lahmacun yapmanın en kolay ve pratik yolu tavada lahmacun tarifidir. Basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarifle, sevdiklerinize harika bir ziyafet sunabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı!

Pratik ve lezzetli bir lahmacun tarifi arıyorsanız, tavada lahmacun tam size göre. Bu tarifle, mutfağınızda lahmacun keyfini yaşarken, kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanmanın tadını çıkaracaksınız.

Lezzetli ve çıtır çıtır tavada lahmacun yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifle, evde lahmacun keyfini doyasıya yaşayabilir, misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

Tavada Lahmacun Tarifi

Malzemeler İç harç malzemeleri:

500 gram kıyma
5 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 adet soğan (Büyük)
2 domates (Büyük)
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
1su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 yemek kaşığı salça (Biber karışık)
Tuz

Hamur malzemeleri:

1 su bardağı süt (Ilık)
2 su bardağı su (Ilık)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı maya (Silme)
7 -8 su bardağı un (Kontrollü)

Hazırlanışı:

Öncelikle iç harcı hazırlayalım.Biberleri ,ve soğanı mutfak robotu dan geçirelim.
Domates ve maydanozu da robottan geçirelim tüm iç harcı kaseye ekleyelim karıştıralım.
Üzerini streç film ile örtüp buz dolabına bırakalım.
Hamuru yapalım. Hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini örtüp mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 25 ,28 eşit parçaya bölelim yuvarlayıp beze haline getirelim.Hamurların üzerini örtelim bu şekilde hamurlar kabuk atmayacak.
İlk bezeden başlayalım tezgaha un serpelim hamuru oklava ile açalım.
İç harcından hamura bırakalım her tarafına eşit şekilde yayalım.
Oklava ile dikkatlice hamuru alıp ısınmış tavaya bırakalım tavanın altına asla yağ sürmeyin.
Ocağın altını hafif kısıp kapağı kapatalım ara ara kontrol edelim.Lahmacun yanmasın.
Pişen lahmacunu tavadan alalım.
Tüm hamurları aynı şekilde açıp iç harcı ekleyelim.
Lahmacunun yanına maydanoz, sumaklı soğan ve domates bırakalım dilerseniz ezme de yapabilirsiniz ve lahmacunlar servise hazır çıtır çıtır nefis oldular deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Tavada lahmacun tarifi ile evde kolay ve lezzetli lahmacunlar yapabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir ve sevdiklerinize harika bir ziyafet sunmanızı sağlar. İhtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışıyla, lahmacun keyfini evinizde çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }