Yemek

Rusların damak çatlatan lezzeti: Sofralarınızı süsleyecek pratik Medovik Pasta tarifi

Bir dilimden sonra bir dilim daha isteyeceğiniz muhteşem bir tatlı: Medovik Pasta! Bol balı ve hafif lezzetiyle bu pasta, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. İşte evde yapabileceğiniz kolay tarifi.

Abone Ol

Rus mutfağının eşsiz tatlısı Medovik Pasta, şimdi evde yapımı çok daha kolay! Bu lezzetli ve pratik tarifimizle, adeta bir tatlı şefi gibi hissedeceksiniz. Hadi, bu lezzetli yolculuğa başlayalım!

Medovik Pasta, her dilimiyle sizi Rusya'nın tatlı sokaklarına götürecek. Bu basit ve lezzetli tarif ile, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın. İşte adım adım Medovik Pasta tarifi!

Tatlı severler, dikkat! Bu enfes Medovik Pasta tarifiyle, evinizde harikalar yaratmaya hazır olun. Rusya'nın geleneksel lezzeti, artık mutfaklarınızı süslüyor.

MALZEMELER

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.

Kaplamak için;

1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

İşte karşınızda, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı Medovik Pasta tarifi! Rus mutfağının bu eşsiz lezzeti, artık sizin de mutfağınızın bir parçası. Hazırladığınız Medovik Pastayı sevdiklerinizle paylaşarak, onları da bu harika lezzetle tanıştırın. Afiyet olsun ve tatlı keyifleriniz hiç bitmesin! Daha fazla lezzetli tarif için sitemizi takip etmeye devam edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }