Yemek

Rusya'dan Sofralarınıza: Enfes Medovik Pasta Tarifi

Rus mutfak sanatının en lezzetli tatlılarından biri olan Medovik pasta, kat kat görünümü ve enfes tadıyla mutfaklarınıza misafir olmaya hazır. İşte size evde yapabileceğiniz basit ve lezzetli bir tarif!

Abone Ol

Medovik pasta, bol bal kullanımı ve leziz katmanları ile tatlı severlerin favorisi. Rusya'nın bu ünlü tatlısını evde denemek ister misiniz? İşte adım adım kolay tarifi!

Her katında yeni bir lezzet keşfi sunan Medovik pasta, ev yapımı tatlıların en güzellerinden. Bu tarifi adım adım takip ederek, tatlı yemek deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyın.

Bir Rus klasiği olan Medovik pasta, enfes tadıyla tatlı severlerin gönlünde taht kuruyor. Evde hazırlaması düşündüğünüzden daha kolay; işte size mükemmel bir tarif!

MALZEMELER

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;30

0 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.
Kaplamak için;
1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,

Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,

Köpürene kadar karıştırarak pişirin,

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,

İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,

Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,

Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,

Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,

Fırından çıkarıp kenara alın,

Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,

Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,

Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,

Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,

Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,

Bisküvilerden birini servis tabağına alın,

Üzerine krema sürün,

Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,

En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,

Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,

Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

Bu adımları izleyerek muhteşem Medovik pastanızı hazırlayabilir ve sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz Rus tatlısının keyfini çıkarabilirsiniz. Her katında ayrı bir lezzet bulacağınız bu pasta, tatlı sohbetlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }