Yemek

Sabahları pastanede sıra beklemeyin! Yumuşacık ve lezzetli pastane usulü Poğaça tarifi

Pastane sırası beklemekten sıkıldınız mı? Pastane usulü poğaça tarifi ile evde nefis poğaçalar hazırlayın. İşte size evde hazırlayabileceğiniz pastane kalitesinde poğaça tarifi!

Abone Ol

Pastane lezzetini evde yaşamaya ne dersiniz? İşte size pamuk gibi poğaça tarifi...

Malzemeler:

·         1 su bardağı ılık süt

·         1 yemek kaşığı toz şeker

·         1 paket yaş maya

·         1 çay bardağı sıvı yağ

·         2 adet yumurta

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         Aldığı kadar un

İç harcı için:

·         100 gram beyaz peynir

·         1 tutam maydanoz

·         1 adet yumurta sarısı

·         1 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

1.    Ilık sütün içine şekeri ve mayayı ekleyip mayanın aktifleşmesini bekleyin.

2.    Mayanın aktifleşmesi için 5-10 dakika bekleyin.

3.    Aktifleşen mayaya sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.

4.    Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

5.    Hamuru 15-20 dakika yoğurun.

6.    Hamuru 10 eşit parçaya bölün.

7.    Her bir parçayı bezelere ayırın.

8.    Bezeleri elinizle açıp içine beyaz peynir ve maydanoz koyun.

9.    Poğaçaları dilediğiniz gibi şekillendirin.

10. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Püf noktaları:

·         Hamuru yoğurduktan sonra 30-45 dakika dinlendirin. Bu sayede poğaçalar daha güzel kabaracaktır.

·         İç harcını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

·         Poğaçaları fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürmek, poğaçaların daha güzel renk almasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }