Kahvaltıya ayrı bir özen gösteriyorsanız, taze ekmeğin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. İşte bu yüzden, kahvaltınıza özel hazırlayabileceğiniz nefis minik ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu ekmekler, hem lezzetiyle hem de pratikliğiyle favoriniz olacak!
Sabah kahvaltısında sıcak ve çıtır ekmek arayışında olanlar için mükemmel bir tarifimiz var. Minik boyutlarda hazırlayabileceğiniz bu çıtır ekmekler, kahvaltı keyfinizi bir üst seviyeye taşıyacak. Üstelik yapımı da oldukça kolay!
Kahvaltı günün en önemli öğünü derler ve bu öğünde taze ekmekten daha güzel ne olabilir? Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu minik ekmekler, hem çıtır çıtır hem de nefis kokusuyla sizi cezbediyor. Kahvaltı sofranıza çok yakışacak!
MİNİK EKMEK TARİFİ
Malzemeler
200 mililitre ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3.5 su bardağı un
Yapılışı
Yoğurma kabına ılık su ve mayayı koyup karıştırın.
Tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 5 dakika mayalandırın.
Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun.
Önceden ısıtıp söndürdüğünüz fırında 40 dakika mayalandırın.
Tezgaha alıp üzerine un serptiğiniz hamuru yoğurun ve 8 parçaya ayırın.
Ekmeklerinize şekil verin ve tepsiye dizin.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika daha mayalandırın.
Ekmeklerinizin üzerine fırçayla su sürün ve mısır unu serpiştirin.
Keskin bir bıçakla ekmeklerinizin üzerine çizik atın.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Bu minik ekmek tarifiyle kahvaltılarınızı şölene çevirebilirsiniz. Pratik yapımı ve çıtır dokusuyla tüm aile üyelerinin favorisi olacak bu ekmekleri bir kez denediğinizde, her kahvaltıda yapmak isteyeceksiniz. Şimdi, mutfağa girip bu lezzetli ekmekleri pişirmenin tam zamanı!