Yemek

Sadece 10 dakikada hazır: Sofralarınızı şenlendirecek olağanüstü Kısır tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kısır, hem sağlıklı hem de oldukça pratik bir atıştırmalık. İşte size adım adım lezzetli ve sağlıklı bir kısır tarifi!

Abone Ol

Ev yapımı kısırın lezzetini hiçbir şeyle kıyaslayamazsınız. Sofralarınıza renk katacak, misafirlerinizi mest edecek bu tarif ile kısır ustası olmaya hazır olun!

Geleneksel Türk mutfağının en beğenilen tariflerinden biri olan kısır, her damağa hitap eden eşsiz bir tat. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz harika bir kısır tarifi!

Kısır, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla buluşturuyor. Denemeye hazır mısınız?

Kısır Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ince köftelik bulgur
1-2 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
1 dolu çorba kaşığı domates biber salçası karışık
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 küçük limonun suyu
Pul biber ( isteğe bağlı)
Tuz
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

Garnitürü için;

1 küçük domates
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet salatalık
Yarım kırmızı kapya biber
4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
1-2 diş küçük sarımsak

Kısır Tarifi

Öncelikle kısırımızın bulgurunu hazırlamak için yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları, rendelediğiz sarımsakları tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz. Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
Salçamızın içine kırmızı toz biber, nane, kimyonu ekleyip çok az daha çeviriyoruz ve limon suyunu da ekleyip ocaktan indiriyoruz.
Ardından bulgurumuzu ilave ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine iyice yediriyoruz.
Bulgurumuzun üzerine suyunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz. Bu aşamada ocağı kullanmıyoruz.
Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
Demlenen bulguru karıştırıyoruz ve hemen soğuması için başka bir kabın içine alıyoruz. Soğumadan yeşillikleri ilave etmeyelim. Çünkü sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
Bulgurumuz soğuduktan sonra içine yeşillikleri mizi ilave ediyoruz. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın.
Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Bu enfes kısır tarifi ile sofralarınızda fark yaratın. Sağlıklı, lezzetli ve pratik bu tarif, hem günlük öğünlerinizde hem de özel davetlerinizde beğeni toplayacak. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }