Misafirlerinizi büyüleyecek, her ısırıkta lezzet şöleni yaşatacak tuzlu kurabiye tarifimizle tanışın! Bu basit ve pratik reçete, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Tuzlu kurabiye, hem pratikliği hem de lezzetiyle her daim favoriniz olacak. Bu özel tarifle, tuzlu kurabiyelerinizi daha önce hiç tatmadığınız bir seviyeye taşıyacağız. Hazırlanın, mutfakta sihir başlıyor!

Evinizin kokusunu değiştirecek, ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifimize hoş geldiniz! Basit malzemelerle, harika sonuçlar alabileceğiniz bu tarif, tüm aile bireyleri tarafından sevilecek.

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Tuzlu kurabiye tarifimizle, mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli olacak. Bu kolay ve pratik tarif, çay saatlerinizi ve misafir sofralarınızı şenlendirecek. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!