Şef Arif Sadeçolak yönetimindeki koro; İsmail Kakaç İlköğretim Okulu, Mevlana İlköğretim Okulu ve Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrenci velilerinden oluşan kadınların katılımıyla oluşturuldu.
“Sahnenin Sultanları Türk Halk Müziği Korosu” adıyla bir araya gelen kadınlar, yeni dönemde de türküleri seslendirmeye devam edecek
Şef Arif Sadeçolak yaptığı açıklamada,“Uzun süren çalışmaların ardından müziğe olan ilgilerini ve emeklerini dinleyicilerle paylaşırken, ortaya çıkan tablo dayanışmanın ve birlikte üretmenin güzel örneklerinden biri oldu. Çorum Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan çalışmada, “Her ses ayrı bir renk, her türkü ayrı bir emek… Birlikte söyledik, birlikte çoğaldık, birlikte başardık.Kadınların özverisiyle şekillenen koro, müziğin birleştirici gücünü sahneye taşıyarak hem katılımcılara hem de izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.



