Yemek

Şerbetli tatlıların yıldızı: Dillere destan Midye Tatlısı tarifi

Şerbetli tatlıların eşsiz lezzetini herkes sever. Midye tatlısı, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. İşte bu lezzeti evinizde nasıl yaratabileceğinize dair püf noktaları.

Abone Ol

Midye tatlısı, cevizin ve şerbetin mükemmel uyumuyla herkesin favorisi. Bu tarif, adım adım lezzetli bir tatlı yapmanızı sağlayacak.

Ceviz ve şerbetin bir araya geldiği midye tatlısı, tatlı severler için vazgeçilmez bir tercih. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, tatlıya yeni bir boyut getirin.

Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan midye tatlısı, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet. Bu basit ve lezzetli tarifle, tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt

1 kahve fincanı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sirke

1 çay bardağı nişasta

3-3,5 su bardağı un (yaklaşık)

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

Arası için:

1 kase nişasta

Üzeri için:

3 yemek kaşığı tereyağı (köpüğü alınacak)

1 kahve fincan sıvı yağ

İçi için:

1 su bardağı ceviz (veya fındık kırığı)

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

TARİF

Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurta yoğurma kaba alıp karıştırılır. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

Unu kontrollü ekleyelim. Hamur 12 eşit parçaya bölünür ve beze yapılır. Temiz bir bezle üzeri örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.

Bu esnada şerbet hazırlanır. Şeker su uygun bir tencereye alınır. Limon suyu eklenir.

Şeker eriyene kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kısılır ve 15 dakika kaynatılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Tereyağı kısık ateşte eritilir. Üzerine biriken köpükler alınır. Sıvı yağ eklenir. Ilımaya bırakılır.

Dinlenen hamur bezeleri nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta serperek (1 yemek kaşığı kadar ) üst üste koyulur. En üste nişasta serpilmez. Merdane ile büyütebildiğiniz kadar açılır.
Açılan hamur sıkıca rulo yapılır ve bir parmak kalınlığında dilimlenir. Kesilen her bir parça merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açılır. Çok kalın olmasın.

Ortasına bir çk kadar ceviz veya kırılmış fındık konulup kapatılır. Kenarlarına çok hafif bastırılır. Çok fazla müdahale edilemez.

Diğer parçalara da aynı işlem yapılır ve tepsiye alınır. Eritilmiş tereyağı üzerlerine kaşıkla gezdirilir. 200 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.

Şerbet ılıyınca soğuyan tatlının üzerine aktarılır. Ara ara çevrilerek şerbet çektirilir. Dilediğiniz şekilde servis yapılır.

Midye tatlısını hazırladıktan sonra, lezzetin ve tatlı mutluluğun tadını çıkarın. Bu tarif, tatlıya yeni bir soluk getirecek ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Deneyimlerinizi ve geri bildirimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }