Sıcak çayın yanında ne iyi gider diye düşünüyorsanız, cevabınız burada: ev yapımı poğaça! İşte adım adım kolay ve lezzetli poğaça yapımı...

Kendi evinizde, ustalara taş çıkartacak poğaçalar yapmaya ne dersiniz? İşte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan poğaçanın püf noktaları ve tarifi!

Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! Tencereye 1 çay kaşığı eklemek yetiyor Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! Tencereye 1 çay kaşığı eklemek yetiyor

Poğaça, her zaman sevilen bir atıştırmalık. Peki, evinizde nasıl lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz? İşte size kolay ve enfes bir tarif.

Kolay Poğaça Malzemeleri

2 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Tarifi

İsteğe bağlı olarak iç harç için peynir, zeytin, patates veya kıyma kullanabilirsiniz.

İlk adımda, geniş bir karıştırma kabına unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. Ardından yoğurdu, sıvı yağı ve bir adet yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeleri bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yoğurmak için elinizi kullanabilirsiniz. Hamurun pürüzsüz ve yumuşak bir kıvama gelmesi gerekmektedir. Eğer hamur çok kuruysa az miktarda yoğurt ekleyebilir, eğer çok cıvık ise un ilave edebilirsiniz.

Hamuru hazırladıktan sonra, üzerini bir bezle örtün ve 30 dakika boyunca dinlendirin. Dinlenme süreci, hamurun daha esnek ve kolay şekil almasını sağlar.

Dinlenen hamuru tekrar elinizle yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı elinizle açın ve iç harcınızı ekleyin. Peynir, zeytin, patates veya kıyma gibi iç harçlardan istediğinizi tercih edebilirsiniz. Ardından hamuru yarıya katlayın ve kenarlarını iyice kapatın.

Fırını 180 derecede ısıtın ve poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Bir yumurtanın sarısını çırpın ve poğaçaların üzerine sürün. Böylece poğaçaların üzeri güzelce kızaracak. Tepsinizi önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve poğaçaların altın rengini alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Kolay poğaçalarınız fırından çıktıktan sonra biraz soğumalarını bekleyin ve ardından servis yapın. Yanında çay veya kahve ile enfes bir atıştırmalık olacaktır. Ayrıca, misafirlerinizi ağırlarken ve özel günlerde de ikram edebileceğiniz bu pratik tarif, herkesin beğenisini kazanacaktır.

Püf Noktaları

Hamurunuzun kıvamını ayarlamak için un ve yoğurt miktarını dikkatli bir şekilde dengeleyin.

Poğaça iç harcı olarak damak zevkinize uygun malzemeler kullanabilirsiniz.

Poğaçaların üzerini sürmek için sadece yumurta sarısı değil, aynı zamanda susam veya çörek otu da kullanabilirsiniz.

Ev yapımı poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. İster peynirli, ister zeytinli, isterseniz de patatesli; dilediğiniz iç harçla hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtın ve herkesin beğenisini kazanın. Poğaçalarınızın tadını çıkarın, afiyet olsun!