Yemek

Şimdiye kadar denemediyseniz çok şey kaçırdınız: Kıyır kıyır Dereotlu Poğaça tarifi

Dereotlu lezzetlerin yıldızı, mutfaklarınıza kıyır kıyır bir yenilik getiriyor. Hem lezzetli hem de pratik bu poğaça, kahvaltı sofralarınıza bambaşka bir hava katacak. Poğaçada farklılık arayanlar için, havuç ve dereotunun muhteşem birleşimiyle hazırlanmış kıyır kıyır bir tarif sunuyoruz. Bu tarif damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak!

Abone Ol

Sadece malzemelerine değil, lezzetine de hayran kalacağınız bu dereotlu poğaça, her ısırıkta ağızda dağılan bir deneyim sunuyor.

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 çay kaşığı tuz
1 ince demet dereotu
1 orta boy havuç
3 – 3.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır.
Havuç rendenin küçük kısmıyla rendelenip suyu iyice sıkılır, aynı şekilde dereotu da kıyıldıktan sonra suyu sıkılarak ilave edilip karıştırılır .
Yavaş yavaş un ve tuz eklenerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurulur.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elde açılarak ortalarına peynir eklenir iyice kapatılarak yuvarlak şekil verilir.
Yumurta sarısı sürüp susam serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }