Ispanak ve pasta bir arada olur mu diye düşünenler için işte mükemmel bir cevap: Ispanaklı pasta! Bu özel tarif, tatlıda yeni bir boyut açıyor. Sağlıklı ve lezzetli bu tarifi hemen deneyin!
Renkli ve sağlıklı tatlılar yapmanın en güzel yolu: Ispanaklı pasta! Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, her tatlı severin favorisi olacak. İşte lezzetli ıspanaklı pasta tarifi.
Ispanak en sağlıklı sebzeler arasında yer almasına rağmen fazla sevilmiyor. Bu nedenle ıspanak kullanılarak farklı tarifler deneniyor. Ispanak pastası tarifini daha önce duymadıysanız bu tarife çok şaşıracaksınız. Görünümü ve lezzetiyle gönüllere taht kuran ıspanak pastası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.
Ispanak kullanılarak pasta yapılır mı demeyin! Pastanın içerisinde kullanılan ıspanak pastaya verdiği renkle enfes bir sunum sağlarken pastanın lezzetine lezzet katıyor. Yiyen herkesin şaşırdığı ve tarifini istediğini ıspanak pastası tarifini kesinlikle denemelisiniz.
MALZEMELER
Keki için:
3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi (400 gr ıspanağı blenderdan geçirin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
Arası için:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
TARİF
İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayın ve rondoda güzelce püre haline getirin. Daha kolay çekilmesi için içerisine biraz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sütü ve sıvı yağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini de ekleyip karıştırın.
Ayrı bir tarafta unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra yağladığınız kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Krem şanti için derin bir kapta kıvam alıncaya kadar süt ve şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın. Pişen kekinizi fırından çıkartın. Soğumaya bırakın. Soğuyan kek borcamdan kolaylıkla çıkacaktır.
Keki bir tabağa koyun ve üzerini bıçak yardımıyla kesip alın. Kestiğiniz parçaları ya rondo da çekin ya da elinizle ufalayın. Kek tababını tekrar borcama koyun. İsterseniz kekinizi biraz sütle ıstalabilirsiniz.
Hazırladığınız şantiyi kekin üzerine güzelce yayın. Kek kırıntılarıyla da pastanın üzerini kaplayın.
Nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ispanaklı pasta, renkli ve sağlıklı bir tatlı alternatifidir. Bu tarif, ıspanakın sağlıklı özelliklerini tatlı bir lezzetle birleştiriyor. Hem görsel olarak çekici hem de damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Siz de farklı ve sağlıklı bir tatlı denemek istiyorsanız, bu ıspanaklı pasta tarifini mutlaka deneyin ve sofralarınızı renklendirin