Yemek

Sırrı çözüldü! Ağızda dağılan pastane usulü Ekler tarifi

Evde pastane tadında ekler yapmak sandığınızdan daha kolay! Bu adım adım rehberle, her seferinde mükemmel sonuçlar alın.

Abone Ol

Herkesin sevdiği pastane eklerini evde yapmaya ne dersiniz? İşte size pastane kalitesinde ekler yapmanın sırlarını açıklayan detaylı bir rehber.

Pastane lezzetini evinize taşıyın! Bu kolay ve etkileyici ekler tarifiyle, misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun.

Bu tarif ile evde pastane eklerinin nasıl yapıldığını öğrenin ve kendi mutfakta bir uzman gibi hissedin. Adım adım ekler yapımı için rehberimiz işinizi kolaylaştıracak.

PASTANE EKLERİ MALZEMELERİ!
Hamuru için malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak fazla un
100 gr tereyağı
4 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker

Kreması için malzemeler:

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
800 ml süt( 4 su bardağı)
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağından biraz fazla un
Yarım su bardağı kadar nişasta

Üzeri için malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata

PASTANE EKLERİ TARİFİ!
Öncelikle krema için tencereyi ocağa alın. Yumurta sarısı, süt, un şeker ve nişastayı ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Muhallebiyi kapatmaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz krema hamurunu üzerini kapatarak buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Ardından süt ile krem şantiyi çırpıp kıvam aldırın.
Dolaba kaldırılan hamur iyice soğuyunca krem şanti eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
Hamuru için un hariç tüm malzemeler ocağa alınır. Kaynayan suyun içerisine un eklenerek devamlı karıştırılır. Hamur katı bir kıvam alınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Soğuyan hamurun içerisine tek tek yumurtalar eklenerek mikser ile çırpılır.
Hamur ile yumurtalar tamamen karışıp yapışkan bir kıvam aldığında hamur sıkma torbalarının içerisine konulur. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine uzun şeritler halinde hamur sıkılır. Sıkılan hamurlar 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan eklerler soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sona ortadan kesilir. Alt kısmına hazırlanmış olan krema sıkılır ve üstü kapatılır. İçerisine krema eklenen eklerler benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır. Eklerlerinizin üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Evinizde pastane kalitesinde ekler yaparak, sevdiklerinize özel anlar yaşatabilirsiniz. Bu tarif ile pastane eklerinin her detayını öğrenecek ve mutfakta yeni bir hüner kazanacaksınız. Mutfağınızda harikalar yaratmaya başlayın ve bu lezzetli eklerleri herkesle paylaşın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }