JAPON USULÜ CHEESECAKE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

250 gram krem peynir
50 ml.süt
3 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu

JAPON USULÜ CHEESECAKE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırırken birbirlerine karışmamalarına ve beyazlarını çırptığınız kabın kuru olmasına dikkat edin. Beyazlarını iyice katılaşıncaya kadar çırptıktan sonra karışıma eklerken nazik hareketlerle köpüğü söndürmeden karıştırın. Un yerine aynı oranda mısır nişastası, kabartma tozu yerine 1/2 çay kaşığı oranında krem tartar kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz.

JAPON USULÜ CHEESECAKE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Krem peyniri ve sütü derin bir kaba alarak mikserle çırpın.
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın, sarılarını krem peynire ekleyerek çırpmaya devam edin.
Şekerin yarısını, un ya da nişastayı, kabartma tozunu ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpmaya başlayın. Üzerine kalan şekeri yavaş yavaş ekleyerek, iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
Yumurta beyazlarını karışıma 3 seferde ekleyerek, spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karışıma yedirin.
20 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve karışımı içine dökün.
Kalıbı derin bir tepsiye yerleştirerek tepsiyi kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra keki 10 dakika daha fırında bekletin ve ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.