Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir çorba arıyorsanız, işte tam da aradığınız tarif! Tavuk suyu çorbası, protein değeri yüksek malzemeleri ve basit yapımı ile sofralarınızın yıldızı olacak.

Ev yapımı tavuk suyu çorbası, hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de lezzetiyle sizi büyüleyecek. Bu detaylı rehberimizle, adım adım lezzetli bir çorba yapımına hazır olun.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Anne eli değmiş gibi sıcak ve samimi bir tavuk suyu çorbası tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sağlıklı, doyurucu ve lezzetli bu çorbanın sırlarını sizinle paylaşıyoruz.

MALZEMELER

1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz
Terbiye için:
Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.