Yemek

Soğuk Kış Günlerine Birebir: İçinizi Isıtacak Analı Kızlı Çorbası

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan analı kızlı çorba, soğuk kış günlerinde iç ısıtacak bir seçenek sunuyor. Hem lezzetli hem de besleyici bu çorbanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Abone Ol

Evde pratik ve lezzetli bir çorba yapmak isteyenler için analı kızlı çorbası mükemmel bir tercih! İşte adım adım analı kızlı çorba tarifi ve malzemeleri, aile sofralarınızı şenlendirecek bu lezzeti kolayca yapabilirsiniz.

Türkiye'nin her köşesinde ayrı bir sevgiyle yapılan, her lokmasında sıcak bir aile sofrasının sıcaklığını hissettiren analı kızlı çorba tarifiyle tanışın. Bu eşsiz lezzeti mutfağınıza taşıyın ve sofralarınızda yeni bir hikaye başlatın.

Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen gelen, bulgurun ve etin muhteşem uyumuyla hazırlanan analı kızlı çorba, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek. İşte, sevdiklerinizi mutlu edecek bu harika çorba tarifi.

Analı kızlı çorbası tarifi

MALZEMELER

Dış köftesi için:

1, 5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Tuz
3 yemek kaşığı un. (ıslatmak için ılık su)
İç malzemesi:
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
Toz biber
Tuz ve karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz

TARİF

Bulguru az bir ılık su ile ıslatıyoruz, biraz yumuşayınca salça ve tuzunu koyup elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.

Hamur kıvama gelmeye başlayınca yumurta ve unu ekleyip (içli köfte hamuru gibi olacak) kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.

Daha sonra soğan ve kıymayı bir tavada kavuruyoruz indirmeden karabiber, tuz ve toz biber ekleyip altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz.

Bulgurdan yaptığımız hamurdan küçük parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığımız kıymadan koyup kapatıyoruz.

Hazırladığımız kıyma bitene kadar böyle yapıyoruz.

Hamurun kalanını boş küçük köfteler yapıyoruz.

Yaptığınız köfteleri kaynayan suda haşlıyoruz. (suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyin ki köfteler açılmasın).

Bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup biraz soteleyip haşladığımız et ve nohutu ekliyoruz.

Üzerine et suyu koyup özleşene kadar kaynatıyoruz içine haşladığımız köfteleri atıp bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.

Lezzeti ve besleyici değeriyle dikkat çeken analı kızlı çorba, sizin de favori tarifleriniz arasında yer alacak. Bulgurun doyuruculuğu, etin lezzeti ve baharatların uyumu bu çorbayı kış aylarının vazgeçilmezi yapacak. Hazırlaması keyifli ve sonucu tatmin edici olan bu tarif, sofralarınıza Anadolu'nun sıcak dokunuşunu getirecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın! Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }