Eşsiz lezzet süt helvası tarifiyle tanışın! Bursa'nın geleneksel tatlısını evinizde yapın, lezzetli anlar yaşayın.
Süt helvası, sütlacın helvaya dönüştüğü muhteşem bir tatlıdır. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilya ile yapılır. Süt helvası yapmanın sırrı nedir, nasıl daha lezzetli olur, hangi malzemeleri kullanmalısınız? B
Süt Helvası Malzemeleri
Helva için:
1 litre süt
5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker (200 gram)
1 paket vanilya
1 tane yumurta sarısı
Süt helvasının üzeri için:
3-4 yemek kaşığı fındık içi
Süt Helvası Nasıl Yapılır?
Sütümüzün yarısını uygun bir tencereye alalım. Ardından şekeri ilave edelim ve şeker eriyene kadar güzelce ocağın üzerinde karıştıralım.
Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok. Önemli olan şekerin sütün içinde iyice erimesidir.
Elimizde kalan sütü de tencereye ilave edelim. Daha sonra 1 tane yumurtayı içerisine kıralım. Güzelce çırptıktan sonra soğumaya bırakalım.
Bir tava alalım ve içerisine tereyağını ilave edelim.
Tereyağını iyice eritelim ve ardından unu ekleyelim.
Unumuz hafif pembeleşinceye kadar iyice kavuralım. Burada unun kokusunun çıkması önemli bir noktadır.
Pembeleşmeye başlayan unumuzun içerisine yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
Yavaş yavaş karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
Helvamız kıvam almaya başladıktan sonra içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim.
Çok fazla pişirmeden ocağın altını kapatalım.
Küçük boy bir borcama süt helvamızı dökelim. Dilerseniz tek kişilik toprak kaplara da dökebilirsiniz.
Fırınımızın sadece üst pişirme özelliğini kullanalım ve 200 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun!