Yemek

Tadı damağınızda kalacak: Ağız sulandıran Nuraniye Mezesi tarifi

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Ev yapımı Nuraniye mezesi, hem pratik hem de damak çatlatan bir lezzet sunuyor. İşte adım adım kolay tarifi...

Abone Ol

Evde lezzetli bir meze hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Nuraniye mezesi ile sofralarınıza taze ve sağlıklı bir dokunuş katın. İşte tarifin tüm detayları...

Ev yapımı mezelerin vazgeçilmez lezzeti Nuraniye mezesi, şimdi mutfaklarınızda! Bu kolay ve pratik tarifle, dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli meze yapabilirsiniz.

Lezzetli ve sağlıklı bir meze arayışında mısınız? İşte, kısa sürede hazırlayabileceğiniz harika bir seçenek: Nuraniye mezesi. Malzeme listesi ve yapılışı burada...

NURANİYE MEZESİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Evde Nuraniye mezesi yapmak artık çok kolay! Bu detaylı rehberle, kendi mezelerinizi yaparak hem sağlıklı hem de lezzetli alternatifler sunabilirsiniz. Misafirlerinizi bu eşsiz ve lezzet dolu mezeyle şımartın. Afiyet olsun ve yemek yapmanın keyfini çıkarın! Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }