Nuraniye mezesi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak bir meze tarifi sunuyor. İşte adım adım Nuraniye mezesi yapmanın püf noktaları!
Dışarıda yediğiniz mezeler kadar lezzetli ve taze bir meze yapmaya ne dersiniz? Evde Nuraniye mezesi yaparak, sofralarınıza Akdeniz esintisi getirebilirsiniz.
Lezzetli ve sağlıklı bir meze arayışında olanlar için Nuraniye mezesi, mükemmel bir seçim. Bu basit tarifle, evde harika mezeler hazırlayabilirsiniz.
NURANİYE MEZESİ TARİFİ
MALZEMELER
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
TARİF
Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.