Yemek

Tadına doyulamayan Şakşuka yapmanın püf noktaları nelerdir?

Şakşuka tarifi ile sofralarınıza Akdeniz esintisi getirin. Kolay adımlarla hazırlanan bu lezzetli sebze yemeği, patlıcan ve biberlerin harika uyumu ile damaklarınızı şenlendirecek.

Abone Ol

Misafirlerinizi etkilemek için şakşuka tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Şakşuka nasıl yapılır sorusunun cevabını adım adım anlattığımız bu tarif ile hem görsel hem de lezzet şöleni yaşayacaksınız.

Evde şakşuka yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu pratik ve lezzetli tarif, şakşuka severler için ideal. Adım adım tarifimizi takip ederek mükemmel bir şakşuka hazırlayabilirsiniz.

Şakşuka yapmanın püf noktaları ve tarifini öğrenmek isteyenler için harika bir rehber hazırladık. Şakşuka malzemeleri ve yapılışını detaylı bir şekilde anlattığımız bu tarif ile mutfağınızda harikalar yaratın.

Şakşuka tarifi

Malzemeleri

4 – 5 adet patlıcan
6 – 7 adet çarliston biber
4 – 5 adet sarı – kırmızı biber

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Domates Sosu için Malzemeler

2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 – 4 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Tarifi
Patlıcanları küp olacak şekilde doğrayın.
Biberleri 2 parmak kalınlığında doğrayın.
Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
Isınan yağın içerisine sebzeleri alın ve iyice kızartın.
Kızaran sebzeleri havlu kağıt serili bir tabağa alın ve fazla yağını süzdürün.

Domates sosu için;
Bir sos tenceresinde zeytinyağı, küp doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, toz şeker, tuz ve karabiberi kıvama alana kadar pişirin.
Sos kıvam alınca sirkeyi ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;
Hazır olan domates sosun birazını bir karıştırma kabına alın.
Üzerine kızaran sebzeleri alın ve karıştırın.
Servis tabağına alın ve kalan domates sosu üzerine gezdirin.
Sıcak, ılık ya da soğuk servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }