Yemek

Tarihi Çatalhöyük'ten günümüze Konya Çöreği tarifi

Konya mutfağının benzersiz lezzeti olan çöreği evinizde yapmaya ne dersiniz? Yüzyıllar boyu Anadolu topraklarında sevilerek yapılan Konya çöreği tarifi, sizi de büyüleyecek! Hem pratik, hem lezzetli bu tarif ile evinizde harikalar yaratın.

Abone Ol

Konya çöreği tarifi ile tarihi ve kültürel bir lezzet yolculuğuna hazır olun! Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, Konya mutfağının kapılarını size açacak

KONYA ÇÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep

Sos için;

1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Unu derin bir kabın içerisine alın ve ortasını açın.

İçerisine süt, sıvıyağ, mahlep, tuz, yumurta, mayayı ekleyin ve yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

Merdane yarımı ile yarım santim şeklinde açın.

Ardından kare bir kalıpla hamuru kesin.

Ve tepsiye dizin.

Ardından sosu için bütün malzemeleri bir kapa alın ve karıştırın.

Sosu kestiğiniz Konya çöreğin üzerine sürün.

180 derece fırına atın üzeri kızarana kadar bekleyin.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }