Sadece beş malzemeyle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifine ne dersiniz? İşte karşınızda sütsüz irmik helvası

Sütsüz İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su (400 ml)

MasterChef Lebeniye Çorbası tarifi: Lebeniye Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası neler? MasterChef Lebeniye Çorbası tarifi: Lebeniye Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası neler?

Sütsüz İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Helvanın şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Şerbet 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alarak erimeye bırakalım.
Yağ eridikten sonra üzerine irmiği ekleyelim ve rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz. 8 dakika kadar kavurmak yeterli oluyor, irmiklerin rengine göre karar verebilirsiniz.
İrmiklerin rengi koyulaştıktan sonra üzerine yavaşça şerbeti ekleyelim. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Helvamızın kıvamı koyulaştıktan sonra ocağı kapatarak üzerine kağıt havlu örtelim. 10 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen sütsüz irmik helvasını karıştırarak dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim.

Sütsüz İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Tarifte yağ ve irmiği orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmalısınız.
İrmiği damak tadınıza göre daha fazla ya da az kavurabilirsiniz.
Şerbeti ekleme aşamasında sıçramalar olabilir, bu aşamada çok dikkatli olmalısınız. Yanınızda bir kapak alarak ilk kaynama anı geçene kadar kapak kapatabilirsiniz.