Şekerpare yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Osmanlı usulü şekerpare tarifi ile evde kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir tatlı hazırlayın.

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Bu tarifle şekerparenizi tepsi tepsi yapıp konuklarınıza gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz gibi evde çocuklarınızın ve sizin zevkle tüketeceği bir tatlıyı rahatlıkla yapacaksınız. O halde şekerpare nasıl yapılır? İyi bir şekerparenin püf noktası ne? İyi bir şekerpare yapmak için içerisine hangi malzemeyi koymak gerekir? Hamurunun kıvamı nasıl olmalı? Hepsi bu tarifte.

Malzemeler

4 su bardağı un
1 su bardağı irmik
200 gram margarin
2 adet yumurta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Kabartma tozu
3-4 su bardak toz şeker
3-4 su bardak su
Şerbeti için 2-3 damla limon suyu

Osmanlı Usulü Şekerpare Tarifi

Şekerpare yapımına öncelikle şerbetinden başlayalım. Bir tencereye şekeri koyup üzerine su ilave edip kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu ilave edelim bir iki taşım kaynatıp soğumaya bırakalım.
Şimdi sıra şekerpare hamurumuzu hazırlamaya geldi. Hamuru için bir kaba margarini, yumurtayı, irmiği, kabartma tozunu koyalım ve ağır ağır karıştıralım.
Ardından yaptığımız karışıma azar azar un ilave edip yoğuralım. Hamurumuz ele yapışmamalı aynı zamanda cıvık olmamalı.
Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayalım sonra da hafiften üzerine bastırıp oval bir şekle getirelim.
Altına yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine bir birine değmeyecek biçimde dizelim.
Tepsiye dizdiğimiz şekerparelerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim ve bir çatalla üzerine şekil verelim.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza şekerpare tepsimizi sürelim, 20-25 dakika kadar pişirelim.
Pişen şekerparemizi fırından alıp 5 dakika kadar soğumaya ve dinlenmeye bırakalım. Soğuk şerbetimizi henüz soğumamış sıcak şekerparelerimizin üzerine bir kepçe yardımıyla azar azar gezdirelim. Şerbeti birden üzerine dökmeyin azar azar eşit bir biçimde üzerine gezdirin.
1.5-2 saat kadar dinlenmeye ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında bir derecede servis ediniz. Afiyet olsun…