Tavuklu yemeklerin en lezzetlisi olmaya aday bu fajita tarifi, sebzelerin ve baharatların eşsiz uyumuyla mutfakta fark yaratmanızı sağlayacak. İster başlı başına bir yemek olarak ister yanında pilav veya makarna ile servis edin, bu fajita her şekilde mükemmel!
Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan fajita, artık evinizde de kolayca yapılabilir. Bu basit ve pratik tavuklu fajita tarifiyle, lezzet dolu bir akşam yemeğine hazır olun.
Her yemeğe olağanüstü bir tat katmak isteyenler için tavuklu fajita, mükemmel bir seçim. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu tarif, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek.
TAVUKLU FAJİTA TARİFİ
MALZEMELER
Tavuk marinesi için:
500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
2 yemek kaşığı soya sosu
3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sebzeler için:
2 orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı etli biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
TARİF
Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım. Yani uzunlamasına.
Doğradığımız tavuğumuza marine için belirtilen tüm malzemeleri katıp karıştıralım ve Birkaç saat dolapta dinlendirelim. Zamanınız yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.
2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım. Ocağımızı yakalım.
Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmein. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dk da beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.
Şimdi sıra sizde! Bu kolay ve lezzetli tavuklu fajita tarifini deneyin ve sofralarınızı renklendirin. Sağlıklı ve doyurucu bu yemeği ister öğle ister akşam yemeğinde rahatlıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!