Yemek

Tel tel ayrılan Pişmaniye nasıl yapılır?

Pişmaniyenin eşsiz lezzeti, hafifliği ve tel tel dokusuyla kim hayır diyebilir ki? Şimdi bu harika lezzeti evde nasıl hazırlayabileceğinizi paylaşıyoruz. Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan pişmaniyeyi evde yapmak istemez misiniz? İşte pratik adımlarla ev yapımı pişmaniye tarifi.

Abone Ol

Öyle bir tatlı düşünün ki, tel tel ayrılan dokusuyla damağınızda eşsiz bir lezzet bıraksın. Evet, bahsettiğimiz o eşsiz lezzet pişmaniye.

Geleneksel Türk tatlısı pişmaniye, evde yapılışının zor olduğunu düşünenler için harika bir sürprizimiz var! İşte kolay ve lezzetli pişmaniye tarifi!

PİŞMANİYE MALZEMELERİ NELER?

Pişmaniye için gereken malzemeler şu şekildedir;

2,5 su bardağı un

2,5 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 çay kaşığı limon tuzu

Üzeri için:

Antep fıstığı, ceviz ya da fındık (tercihe bağlı)

PİŞMANİYE NASIL YAPILIR?

İlk olarak unu kokusu çıkana kadar kavurun daha sonra tepsiye alın ve soğuması için bekleyin. O sırada kenarda şeker ve suyu tava içerisinde kaynatın. Kaynayan suya limon tuzunu ilave edin ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alarak karıştırarak soğutun. Kıvam alan karışımı unun üzerine ekleyin ve halka oluşturarak una bulayın. 8 rakam çıkarıp üst üste katlayın. Pişmaniye kıvamı olana kadar bu işleme devam edin. Fazla unu silkeleyip servis edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }