Yemek

Türk Mutfağının gizli hazinesi: Şifa kaynağı Tarhana Çorbası tarifi

Tarhana çorbası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Peki, bu çorbayı nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? Bu tarifi mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız!

Abone Ol

Tarhana çorbasını evde yapmak isteyenler için harika bir rehber hazırladık. Bu yazıda, tarhana çorbasının lezzetli bir versiyonunu yapmanız için adım adım anlattık. Şimdi mutfak önlüğünüzü takın ve tarhana çorbası yapmaya başlayın!
 

Malzemeler

Ana Malzemeler:

1 su bardağı tarhana

5 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 diş sarımsak

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Üzeri İçin:

Pul biber

Nane

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir kaba 1 su bardağı tarhanayı koyun.

Üzerine 1 su bardağı yoğurdu ekleyin ve karıştırın.

Karışımı 5 su bardağı su ile karıştırın ve 1 gece boyunca dinlenmeye bırakın.

Tarhana karışımını ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırın.

Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve karışımı pişirmeye devam edin.

Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.

Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyin ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.

Tavada kavrulan unlu sosu tarhana karışımına ekleyin ve karıştırın.

2 diş sarımsağı ezerek bir sos hazırlayın.

Tarhana çorbasına sarımsaklı sosu ekleyin ve iyice karıştırın.

Ayrı bir tavada 1 çay bardağı sıvı yağı kızdırın.

Üzerine pul biber ekleyin ve karıştırın.

Tarhana çorbasını kaselere alın.

Üzerine pul biberli sosu gezdirin.

Biraz nane serpin.

Sıcak servis yapın.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }