Yemek

Türk mutfağının incisi: Kadınbudu Köfte nasıl yapılır?

Kadınbudu köfte, lezzetli ve özel tarifiyle Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Evde bu geleneksel lezzeti yapmaya hazır mısınız? İşte size adım adım tarifi...

Abone Ol

Yemek yapmayı seven herkesin denemesi gereken eşsiz bir lezzet: Kadınbudu köfte. Bu basit ve lezzetli tarifle, mutfakta harikalar yaratın.

Kadınbudu köftenin eşsiz tadını evinizde deneyimlemeye ne dersiniz? İşte herkesin beğenisini kazanacak bu özel tarif!

Mis gibi kokusu ve eşsiz lezzetiyle kadınbudu köfte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Bu detaylı tarif ile mutfakta ustalaşın.

MALZEMELER

600 gr köftelik kıyma (az yağlı)
1 soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Panelemek için

Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı buğday unu
1 yumurta

Kızartmak için

2~3 su bardağı ayçiçeği yağı

TARİF

Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin.
Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın.

Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş kıyma ve çiğ kıymayı bir kaba alın. Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin.

Yumurta, tuz ve baharatı da ilave edin. Harcı karışana kadar yoğurun ve ardından buzdolabında 2 saat bekletin.

Dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.

Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın.

Köfteleri ayçiçeği yağında kızartın.

Şimdi sıra sizde! Bu adımları takip ederek, enfes kadınbudu köftelerinizi hazırlayabilir ve sevdiklerinizle birlikte bu geleneksel Türk lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz. Mutfakta geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkarın ve afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }