Beyaz lahana turşusu yapmak oldukça basittir. Fermente sebzelerin sağlığa faydalarını ve lezzetini bir araya getiren beyaz lahana turşusu, sofralarınızı renklendirecek ve sağlığınıza katkı sağlayacak lezzetli bir seçenektir. Evde kıtır kıtır beyaz lahana turşusu yapımı oldukça kolay. İşte tadına doyamayacağınız nefis beyaz lahana turşusu tarifi
KITIR KITIR BEYAZ LAHANA TURŞUSU TARİFİ
MALZEMELER
Bir adet lahana
3-4 diş sarımsak
3 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı toz şeker
4-5 dal taze nane
Yarım çay bardağı kuru nohut
1 su bardağı kadar sofra tuzu
TARİF
Lahanaları istediğimiz boyutta ayıklayalım ve güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
Geniş bir kabın içerisinde 3.5 - 4 litre musluk suyuna üzüm sirkesi, toz şeker ve kaya tuzunu ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım.
Cam kavanozun en dibine nohudun yarısını ve 2 diş sarımsağı koyup lahanaları iyice bastırıp sıkıştırarak ekleyelim.
Kavanozun yarısına geldiğinizde 4-5 dal taze naneyi ve kalan sarımsağı ekleyip lahanaları sıkıştırarak eklemeye devam edelim.
Kavanoz dolunca yaptığım su karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Lahanalar sıkışık olduğu için suyu yavaş yavaş içerisine alacaktır. Azaldıkça ekleyerek kavanozun ağzına kadar dolduralım.
Kapağını kapatmadan kalan nohutları ekleyelim ve turşumuzu 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Turşumuz beklerken içerisindeki mayalanmadan dolayı zaman zaman gaz ve su sızdıracaktır bu yüzden kavanozun altına önlem olarak bir kap koymanızda fayda var.
15 gün sonunda turşumuz tüketilmeye hazır hale gelecektir eğer yaz mevsimindeyseniz turşunun daha geç yumuşamasına yardımcı olmak için buzdolabında saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!