Yemek

Turşu tarifi aramaya son: Kıtır Kıtır Beyaz Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Beyaz lahana turşusu, fermente sebzelerin lezzetli bir örneğidir ve severek tüketilir. Beyaz lahana, taze ve çıtır dokusu ile turşu yapılarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir hale gelir. Beyaz lahana turşusu, fermente edilmiş sebzelerin sağlığa olan faydalarından da yararlanmanızı sağlar. Sindirim sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, lezzetli tadıyla da sofralarda sıkça tercih edilir. Peki, beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Abone Ol

Beyaz lahana turşusu yapmak oldukça basittir. Fermente sebzelerin sağlığa faydalarını ve lezzetini bir araya getiren beyaz lahana turşusu, sofralarınızı renklendirecek ve sağlığınıza katkı sağlayacak lezzetli bir seçenektir. Evde kıtır kıtır beyaz lahana turşusu yapımı oldukça kolay. İşte tadına doyamayacağınız nefis beyaz lahana turşusu tarifi

KITIR KITIR BEYAZ LAHANA TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

Bir adet lahana
3-4 diş sarımsak
3 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı toz şeker
4-5 dal taze nane
Yarım çay bardağı kuru nohut
1 su bardağı kadar sofra tuzu

TARİF

Lahanaları istediğimiz boyutta ayıklayalım ve güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
Geniş bir kabın içerisinde 3.5 - 4 litre musluk suyuna üzüm sirkesi, toz şeker ve kaya tuzunu ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım.
Cam kavanozun en dibine nohudun yarısını ve 2 diş sarımsağı koyup lahanaları iyice bastırıp sıkıştırarak ekleyelim.
Kavanozun yarısına geldiğinizde 4-5 dal taze naneyi ve kalan sarımsağı ekleyip lahanaları sıkıştırarak eklemeye devam edelim.
Kavanoz dolunca yaptığım su karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Lahanalar sıkışık olduğu için suyu yavaş yavaş içerisine alacaktır. Azaldıkça ekleyerek kavanozun ağzına kadar dolduralım.
Kapağını kapatmadan kalan nohutları ekleyelim ve turşumuzu 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Turşumuz beklerken içerisindeki mayalanmadan dolayı zaman zaman gaz ve su sızdıracaktır bu yüzden kavanozun altına önlem olarak bir kap koymanızda fayda var.
15 gün sonunda turşumuz tüketilmeye hazır hale gelecektir eğer yaz mevsimindeyseniz turşunun daha geç yumuşamasına yardımcı olmak için buzdolabında saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }