Umm Ali, doyumsuz bir lezzetin ve ince bir sunumun simgesidir. Siz de bu tatlıyla sofralarınızı bir adım öteye taşıyın.
Mısır'ın en meşhur tatlılarından Umm Ali ile kendinizi doğunun zengin lezzetlerine bırakın. Bu tarif, geleneksel yöntemlerle hazırlanmış bir şölen.
UMM ALİ TARİFİ
Umm Ali tatlısı malzemeleri
8 adet milföy hamuru
4 su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
2 adet kakule tohumu (dövülmüş)
1 bardak file badem
½ bardak yeşil fıstık
½ bardak kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 paket krema
½ su bardağı şeker
1 çorba kaşığı esmer şeker
Umm Ali nasıl yapılır?
Milför hamurları yağlı kağıt üzerinde fırında sade olarak pişirilir, soğumaya bırakılır.
Süt, kakule ve şeker kaynatılır, kenara alınır.
Ayrı bir kapta badem, fıstık, hindistan cevizi, esmer şeker karıştırılır.
Soğuyan süt karışımı üstüne eklenir , içine çekmesi beklenir.
Krema ve şeker çırpılır, yufkalı karışımın üzerine yayılır.
Üzerine esmer şeker serpilir
Fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.