Fransız mutfağının zarif lezzeti krem karamel, artık ev yapımı bir keyfe dönüşüyor. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı severlerin gözdesi olacak.
Hafif ve nefis bir tatlı arayışındaysanız, krem karamel sizin için mükemmel bir seçim! İster Fransız ister İspanyol kökenli olsun, bu tatlı her damağa hitap ediyor.
Misafirlerinizi etkilemek ve ailenizi şımartmak için ideal bir tatlı: Krem karamel. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi hemen deneyin ve farkı hissedin.
MALZEMELER
5 Su bardağı süt
6 yumurta
Yarım limon kabuğu
1 paket vanilya
2 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı su
TARİF
Bir su bardağı toz şekeri geniş bir tavaya koyun.
Şekerin kenarlarını 5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan ocağın altını yakın.
Şeker renklenmeye başladığı zaman karıştırmaya başlayın.
Açık kahverengine dönen şekeri ocaktan alın.
Tatlı kaselerini derin olan bir fırın tepsisine yerleştirin.
Her bir kasenin dibine hızlıca birer kaşık şeker dökerek paylaştırın.
Kaselere yerleştirdiğiniz şekerin donmasını bekleyin.
Geniş bir kasede bir su bardağı şeker ile yumurtaları koyun ve karıştırın.
Limon kabuğu rendesi ile vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Karıştırarak köpürttüğünüz karışıma bir kilo sütü yavaş yavaş ilave ederken karıştırmaya devam edin.
Karışımda oluşan köpükleri kepçe yardımı ile toplayın.
Elde ettiğiniz karışımı kenarda bekleyen kaselerin üzerine ekleyin.
Tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyun.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyun.
50 dakika kadar üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
Evde yapılan krem karamel, lezzetiyle sizi dünya mutfaklarının büyülü yolculuğuna çıkaracak. Hem pratik hem de enfes bu tatlı, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek. Unutmayın, mükemmel bir krem karamel, kaliteli malzemeler ve sevgiyle hazırlanan bir tarifle başlar. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneyin ve tatlı anların keyfini çıkarın!