Kabak şayan, vejetaryenlerin favorisi olan bir yemek. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemeği yapmak çok kolay. İşte malzemeleri ve yapılışı.
Kabak şayan, hem hafif hem de doyurucu bir yemek. Cevizli ve baharatlı üstü ile kabakların tadını arttıran bu yemeği denemelisiniz. İşte pratik ve nefis bir tarif.
Kabak şayan yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu sayede kabaklarınız daha lezzetli ve yumuşacık olacak. İşte adım adım tarif.
KABAK ŞAYAN TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet rendelenmiş kabak
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (yoğurt için)
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ su bardağı dövülmüş ceviz içi
- ½ yemek kaşığı kuru nane
- ½ yemek kaşığı pul biber
KABAK ŞAYAN NASIL YAPILIR?
Kabakların kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz. Sonra da zeytinyağı ile birlikte tavada suyunu çekene kadar güzelce kavuruyoruz.
Ayrı bir tavada cevizleri zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Sonra da hazırlanan sarımsakların 3'te 1'ini yoğurt, sarımsak ve tuz ile birlikte karıştırıyoruz.
Daha sonra pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave ediyoruz ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.