Yemek

Yağ çekmeyen Patatesli Pişi nasıl yapılır? Bu tarif herkesin favorisi olacak

Patatesli pişi yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı. Bu tarif ile herkesin beğenisini kazanacaksınız. İşte malzemeler ve yapılışı.

Abone Ol

Pişi severler için harika bir tarif: Patatesli pişi. Bu tarif ile pişileriniz hem yumuşacık hem de çok lezzetli olacak. Malzemeleri hazırlayın ve başlayın.

Patatesli pişi, çok yapılan ve sevilen bir tariftir. Bu tarif ile pişilerinizin içi patates dolu yumuşacık olacak. Pişi yapmanın en kolay ve lezzetli yolu patatesli pişidir. Bu tarif ile pişilerinizin iç harcını patatesle hazırlayabilir ve enfes bir lezzet elde edebilirsiniz. İşte detaylar.

Patatesli Pişi İçin Malzemeler

Hamuru için:

1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı su
3 su bardağı un (kıvamına göre artırılabilir)

İç harcı için:

4 adet büyük patates
1 adet büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane veya reyhan
1 çay kaşığı pul biber

Patatesli Pişi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yoğurma kabına mayayı, tuzu ve suyu alıp karıştıralım (pişi hamurumuzun mayası kesinlikle yaş olmalı)
Ardından unu kontrolü bir şekilde dökelim. (ele çok yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak dikkat edelim)
Hazır olan hamurun üzerini kapatıp mayalana kadar dinlenmeye bırakalım.Püf noktası; hamurun daha da kabarması ve yumuşak olması için elimize iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp dinlenmeye bırakmadan önce hamuru yoğurup öyle dinlendirelim yıllardır büyüklerimin bana öğrettiği bu işlem hamuru iyi yönde çok etkiliyor.
İç harcını yapalım patatesleri soyup haşlayalım.
Haşlanan patatesleri ezip püre haline getirelim.
Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında salça ve baharatları ile kavuralım. Ve patatesin üzerine alıp iyice karıştıralım. İç harcımız hazır.
Hazır olan hamuru ve harcı alıp pişileri yapalım.
Hamurdan elimizle küçük bir beze koparıp un ile açalım.
Ardından 1yemek kaşığı patates koyup kapatalım.
Tüm pişilere aynı işlemi uygulayalım.
Önceden kızdırdığımız yağa pişileri atıp ters düz arkalı önlü pişirelim. (kızaran pişiler ilk yağdan çıktığı anda sert olabilir. Bu sizi korkutmasın pişi soğudukça yumuşayacaktır).
Pişimiz hazır afiyet olsun 

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }