Yemek

Yağsız pişi keyfi: Airfryer ile yağ çekmeyen Pişi tarifi

Geleneksel pişi yapımından sıkılanlar için Airfryer ile pişi hazırlamak hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu pratik ve hafif tarifle, kahvaltılarınızı zenginleştirmeye hazır olun!

Abone Ol

Airfryer kullanıcılarına müjde: Artık pişi yapmak daha kolay ve sağlıklı! Bu tarifle, kahvaltılarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak yağsız ve kabaran pişileri deneyebilirsiniz.

Sağlıklı yaşam tarzını benimseyenler için, Airfryer ile hazırlanan yağsız ve kabaran pişi tarifi kahvaltılarınıza yeni bir soluk getiriyor. İşte adım adım yapılış rehberi.

Airfryer'ınızı sadece ana yemekler için kullanmak zorunda değilsiniz! Sağlıklı ve lezzetli pişi tarifi ile kahvaltılarınızı daha da özel kılabilirsiniz. İşte tarifin detayları.

AIRFRYER'DA PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ (dilerseniz arttırabilirsiniz)

AIRFRYER'DA PİŞİ HAZIRLANIŞI

1- Derin bir kaba yoğurt, tuz ve kabartma tuzunu koyun. Ardından üzerine un ilave edin.

2- Karışımı güzelce yoğurun ve hamur haline getirin.

3- Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından merdane yardımıyla açın.

4- Açtığınız hamurdan bir çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller çıkarın.

5- Airfyer'ı180 derece 15 dakikaya ayarlayın.

6- Hamurları koymadan önce alt hazneye biraz yağ ekleyin. Ardından hamurları yerleştirin ve 3-4 dakika pişirin.

7- Hazneyi çıkarın ve üzerine yağı ekleyin. Biraz piştikten sonra yağı eklemeniz pişilerin kabarmasına yardımcı olacaktır.

8- Ortalama 7-8 dakika daha pişirdikten sonra altın rengi pişileriniz hazır.

9- Domates, zeytin ve peynirle servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Airfryer'da pişi için püf noktası

Hamurları hazneye koyduktan ve makineyi çalıştırdıktan sonra üzerine yağ eklemeniz kabarması için püf noktadır. Çalıştırmadan üzerine yağ eklerseniz kabarmayacaklardır.

Airfryer ile pişi yapmak, sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı alternatifi sunuyor. Bu pratik tarif ile yağsız ve kabaran pişileri kolayca hazırlayabilirsiniz. Hamurları hazneye koyduktan sonra üzerine yağ eklemenin püf noktasını unutmayın! Şimdi bu yeni pişi tarifini deneyin ve kahvaltılarınızı daha sağlıklı ve lezzetli hale getirin. Sağlıklı ve mutlu kahvaltılar dileriz!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }