Ev yapımı lezzetlerin tadına doyum olmaz. Kuru üzümlü yulaflı kurabiye, hem lezzetli hem de pratik bir tariftir. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeyi mutlaka deneyin.

Evde kendi yaptığınız bir kurabiye ile pastane lezzetini yaşamak ister misiniz? İşte size mükemmel tarif...

MasterChef Kuzu Yürek Dolması MasterChef Kuzu Yürek Dolması

Kokusuna dayanılamayan, kuru üzümlü yulaflı kurabiye çay saatinde size ve konuklarınızın zevkle tüketeceği bir atıştırmalık olacaktır. Bu tarifi kullanarak yapacağınız Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiyeyi çay saatinde tüketen konuklarınız pastanede usta şeflerin yaptığı kurabiyelerden ayırt edmiyeceklerdir. Kurabiyeyi yaptığınızı söylediğinizde inanın ki konuklarınız şaşkınlığını gizleyemeyeceklerdir.

Bir fincan çayın yanına eşlik eden, hem kahvaltılara hem de öğleden sonraların tadını çıkarmaya mükemmel bir seçenek olan Kuru Üzümlü Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır? İçerisine neler konur? İşte size üzüm ve yulafın birlikteliğinin yarattığı lezzet 

Malzemeler:

175 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı yulaf
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri bir araya alıp, kremsi bir kıvam elde edene kadar çırpın.
İçerisine yumurtayı ekleyip, vanilya özütünü de ilave ederek 1 dakika daha çırpın.
Bu karışıma zencefil, tarçın, kabartma tozu ve unu ekleyip iyice karıştırın.
Yulafı da ekleyerek spatula ya da bir kaşık yardımıyla homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
En son olarak, kuru üzümleri ekleyip karıştırarak kurabiye hamurunu hazırlayın. Hamuru kapalı bir şekilde buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan istediğiniz boyutlarda parçalar alarak şekil verin ve pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 12-15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp, kurabiyeleri oda sıcaklığında soğumaları için bekledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.