Yazın taptaze şeftalileri ile şeftalili galetta tarifi! Kolay hazırlığı ve eşsiz tadıyla, bu tatlı en sevdiğiniz yaz tatlıları arasına girebilir. Hem iç açıcı hem de hafif; denemek için rehberimizi keşfedin!
ŞEFTALİLİ GALETTA MALZEMELERİ
125 gram soğuk tereyağı
1,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı su
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Un, toz şeker ve tuzu bir kaba alın ve karıştırın. İçerisine tereyağını ekleyip yoğurun. Yavaş yavaş su ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Bir araya topladığınız hamuru, hava almayacak şekilde streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
O esnada şetfalileri ince dilim yarım ay şeklinde kesin. Derin bir kapta nişasta ve şekeri karıştırın. Şeftalileri bu karışım ile harmanlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Tezgaha bir pişirme kağıdı çıkarın dolapta dinlendirdiğiniz hamuru açın. Buzdolabındaki şeftalileri hamurun üzerine yerleştirin. Daha sonra hamurun kenarlarını katlayın ve fırça yardımı ile kalan suyu hamurun üzerine sürün.
Son olarak hamurun kenarlarına toz şeker serpin. Fırını 180 dereceye getirin ve 25, 30 dakika pişirin. Dondurma ile servis edin.