Yemek

Yazın tadını kışa taşıyın: Tam kıvamında Mürdüm Eriği Reçeli tarifi

Mürdüm eriği reçeli yapmak istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın. Tam kıvamında ve lezzetli bir reçel için yapmanız gerekenler çok basit. İşte adım adım mürdüm eriği reçeli tarifi...

Abone Ol

Mürdüm eriği reçeli yapmak hem çok kolay hem de çok sağlıklı. Bu reçel ile kış aylarında da yazın tadını alabilirsiniz. Mürdüm eriği reçeli yapmanın sırlarını sizin için paylaşıyoruz.

ERİK REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram erik
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI

Saplarını ayıkladığınız erikleri bol suyla yıkayın.

Erikleri bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Reçeli kaynatacağınız tencereye aldığınız eriklerin üzerine şekeri her tarafını kaplayacak şekilde yayın.

Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

Ertesi gün reçel tenceresini orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynayan reçelin altını kısıp ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Koyulaşan reçele limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın.

Soğumasını beklediğiniz reçeli kavanozlara bölüştürün.

Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters vaziyette karanlık bir yerde saklayın.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }