Ispanağı sadece sebze yemeklerinde düşünenler için harika bir sürprizimiz var: Ispanaklı pasta! Bu nefis tarif, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday.
Ev yapımı tatlıların en sağlıklı ve renkli versiyonu olan ıspanaklı pasta, misafir sofralarınızın yıldızı olacak. İşte size pratik ve lezzetli bir tarif!
Antep fıstığı görünümüyle göz dolduran ıspanaklı pasta, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal. Bu eşsiz tarifi denemeye hazır mısınız?
ISPANAKLI PASTA TARİFİ
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
300 gram ıspanak
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı labne peyniri
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)
Süslemesi için:
10-15 adet çilek
TARİF
Krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye aktarın.
Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar güzelce çırpın.
Hazırladığınız kremayı buzdolabına koyun ve bekletin.
Pandispanya için; Ispanakları yıkayıp temizleyin. Tencereye su koyun ve kaynatın.
Ispanakları kaynar suyun içerisine atarak 20 saniye kadar bekletin. Ardından ıspanakları çıkartıp suyunu süzün.
Ispanakları bir kaseye koyduktan sonra üzerine buzlu su koyun. Bu sayede rengi canlı kalacak.
Ispanaklar soğuduktan sonra rondoya alın ve üzerine süt ekleyin.
Püre haline gelinceye kadar rondodan geçirin.
Derin bir kasenin içine şeker ve yumurtayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurtalı karışımın içine ıspanak püresi ve sıvı yağ koyarak karıştırın.
Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Karışımı mikserden geçirdikten sonra, yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ardından kürdanla pişip pişmediğine bakın.
Eğer pişmediyse kapağı kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
Pandispanya piştikten sonra, üst kısmını traşlayın. Bu kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını rondodan geçirip kenarda bekletin.
Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve ortasına krema sürerek her tarafa yayın.
Diğer pandispanyayı üzerine ekledikten sonra tekrar krema sürün.
Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin.
Mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Ispanaklı pasta, hem sağlıklı içeriği hem de göz alıcı görünümüyle tatlı severlerin yeni favorisi. Gelinim Mutfakta programının da katkılarıyla popülerleşen bu tarif, özel günlerinizde ve günlük atıştırmalıklarınızda fark yaratacak. Deneyin ve yeşilin tatlı yüzüne bayılın!