Çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizi mest edecek bir tatlı tarifi arıyorsanız, Şerbetli İrmik Tatlısı tam size göre! Bu pratik tarifle, herkesin bayılacağı tatlılar yapabilirsiniz.

Şerbetli İrmik Tatlısı, hem pratik hem de lezzet dolu bir seçenek. Bu basit tarifi takip ederek, 7'den 70'e herkesin favorisi olacak tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Şerbetin ve irmiğin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, ev yapımı tatlıların en lezzetlisi olmaya aday. İşte Şerbetli İrmik Tatlısı yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler ve pişirme tüyoları.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hale getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Şerbetli İrmik tatlısı yapım aşamalarına geçmeden önce bu tarif için bazı tüyoları öğrenmekte yarar var. Şerbetli tatlılarda kıvam ve dökülme zamanı son derece önemlidir. Bu tür tatlıların fırından alındığı gibi bekletilmeden ılık şerbet ile buluşturulması gerekir.

Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi, herkesin kolayca yapabileceği ve her damağa hitap eden bir tatlı. Bu tatlıyı hazırlarken verdiğimiz püf noktaları takip ederek, lezzetli ve kıvamlı bir sonuç elde edebilirsiniz. Çay saatleriniz ve özel günleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Şerbetli irmik tatlısını deneyin ve bu lezzet dolu tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!