Evde Patatesli Gül Böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Aniden gelen misafirlerinizi şaşırtacak, damak zevklerini fethedecek bu tarifi keşfedin. Patates, baharatlar ve yufka ile hazırlayacağınız bu lezzeti hemen denemek isteyeceksiniz.

Ev yapımı Patatesli Gül Böreği tarifi ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun! Bu basit ve lezzetli tarifle, patates ve baharatların harika uyumunu yufkada buluşturuyoruz. İşte, herkesin beğenisini kazanacak Patatesli Gül Böreği tarifi

Malzemeler

2 adet yufka
4 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
göz kararı kimyon,karabiber,tuz ,pul biber
6 dal kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
göz kararı üzeri için susam,çörek otu
göz kararı zeytinyağı

MasterChef Melih Berkay Gündüz kimdir? İşte merak edilenler MasterChef Melih Berkay Gündüz kimdir? İşte merak edilenler

Hazırlanışı

Patates, soğan, biber, maydanoz ve baharatları karıştırın.

Yufkayı 4 parçaya bölün. Fırça ile yoğurtlu, sıvı yağlı karışımdan sürün. Geniş olan kısmına iç malzemeden biraz yerleştirin ama uç kısımlarından biraz boşluk bırakın.(Çok fazla malzeme koymayın.)

Uçları açık kalacak şekilde sarın. Sonrada uç kısmından bükerek diğer ucu alttan geçirip sabitleyin.

Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan yoğurtlu,yağlı karışımdan sürüp çörek otu ve susam serpin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…