Ekonomik krizlere meydan okuyan, cebinizi düşünen eski dönemlerin lezzetli soğan yemeği tarifi burada!
Soğan yemeği, eski dönemlerde ev hanımlarının bolca yaptığı hem ekonomik hem lezzetli bir yemektir. Yeni zamlar ve geçim sıkıntısı eski alışkanlıkları tekrar günümüze getirdi. İşte soğan yemeği tarifi.
Soğan evlerin olmazsa olması birçok yemekte ana karakter, bir zamanların fakir ama lezzetli yemeği idi. Yeni zamlar ve geçim sıkıntısı eski alışkanlıkları tekrar günümüze getirdi.
Eski dönemlerde ev hanımlarının bolca yaptığı hem ekonomik hem lezzetli soğan yemeğine ne dersiniz? Hadi gelin hep birlikte deneyelim.
Soğan Yemeği
Kaç Kişilik: 4
Toplam Süre: 1 saat
1 kg lezzetli soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir avuç kavurma
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Kuru soğanı kalınca, kılıç kılıç doğrayın. Üzerine tuz serpin. Kalın tabanlı bir tencerede, tereyağında pembeleşene kadar yaklaşık 40 dakika kısık ateşte kavurun. Bu sırada soğan lapa haline gelmemeli, şeklini muhafaza etmeli.
Kavurmasını katın, yağı çözülüp hafif renk alana kadar pişirin. Salçasını ilave edin, bir iki çevirin. En son, 1 su bardağı kadar kaynar suyunu dökün. Tencerenin kapağını örtün. Suyu biraz uçana kadar pişirin. Soğutmadan, turşu ve ekmekle yiyin.