Okul Müdürü Ahmet Saltık, ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yeni kurulan Tarım Lisesi’nin Bölüm Öğretmeni Hüseyin Çetinkaya nezaretinde 9 ile 10. sınıf olmak üzere iki sınıfla eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirti.

KARDEŞ İKİ KURUM

Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Tarım Lisesinde öğrenim gören öğrencilerle de bir araya gelerek öğrencilerle tanışma fırsatı bulduğu gibi faaliyetleri hakkında da bilgi aldı.

Milletvekili Kaya’yı ziyaret ettiler Milletvekili Kaya’yı ziyaret ettiler

Tarım Lisesinde öğrenim gören öğrencilerin velilerin yüzde 90'ının Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) üye üreticiler olduğunu belirten Başkan Şahiner, Ziraat Odası ile Osmancık Tarım Lisesini iki kardeş kurum ilan ederek, teorik olarak, Temel Bitki Koruma, Üretme-Çoğaltma Teknikleri ile Örtü Altı Yetiştiriciliği Eğitimi gören öğrencilerin, pratik olarak da  "İleri Tarım" hususunda, çiftçilerle arazi çalışmalarında iş birliği yapma taahhüdünde bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Osmancık Kaymakamlığın öncülüğünde, İl Özel İdaresi ve Milletvekili Oğuzhan Kaya'nın da girişimleri ile alternatif ürün olarak ilçede yürütülen "Zeytin Fidanı Dağıtım Projesi" kapsamında dağıtılan fidanlardan, Tarım Lisesi öğrencilerince uygulamalı eğitim kapsamında okul bahçesinde uygun alanlara dikimi gerçekleştirilen Gemlik Zeytin Fidanları ile öğrencilerin faaliyet alanları kapsamında yürüttükleri ve tamamen kendi imkanlarıyla yapım aşamasında olan 12 ay boyunca "kontrollü üretimin" amaçlandığı tünel serayı da yerinde inceledi. 

Editör: Ebru Çalık