Mayasız zeytinli poğaça tarifi ile dışı kıtır içi yumuşacık bir lezzet elde edin. Bu tarif hem sağlıklı hem de efsane. Üstelik dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Mayasız zeytinli poğaça tarifi ile çocuklarınızın beslenme saati için harika bir atıştırmalık hazırlayın. Bu tarif hem kolay hem de doyurucu. Çocuklarınız bayılacak.

Mayasız zeytinli poğaça tarifi ile misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve nefis bir lezzet sunun. Bu tarif hem hızlı hem de ekonomik. Misafirleriniz çok beğenecek.

Pratik, lezzetli ve tüm ailenin bayılacağı bir tarif keşfetmeye hazır mısınız? Kahvaltıda veya çay saatinde yeni favoriniz olacak mayasız zeytinli poğaça tarifi...

Zeytinli Poğaça Tarifi

Malzemeler

200 gram oda sıcaklığında tereyağı,
1 su bardağı beyaz veya mısır unu,
4 yemek kaşığı yoğurt,
3 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
2 çay kaşığı tuz,
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı poğaça üzeri için ayrılacak)

Poğaça içi için;

MasterChef Etli Ekmek tarifi: En lezzetli Etli Ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Etli Ekmek tarifi: En lezzetli Etli Ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Yeteri kadar siyah veya yeşil zeytin,

Üzeri için,

1 yumurtanın sarısı,
Çörek otu veya susam,

Mayasız Zeytin Poğaça Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Poğaça hamuru için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.

Malzemeleri karıştırırken unu yavaş yavaş eklemeye başlayalım.

Poğaça hamuru ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklemeye devam edelim ve yoğuralım.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle hafif hafif bastırarak hamuru açalım.

Açtığımız hamurların içerisine dilediğiniz oranda zeytin koyalım ve elimizle hamuru kapatmaya başlayalım.

Bir fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı serelim ve şekil verdiğimiz poğaça hamurlarını tepsiye yavaşça sırayla yerleştirelim.

Tepsiye yerleştirilen poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürelim.

Fırını öncesinde 180 derece olarak ayarlayarak ısıtmaya başlayalım.

Dileğe göre yumurta sarısının üzerinden poğaça hamurlarına çörek otu veya susam serpebilirsiniz.

Poğaçaları önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 20 dakika da pişirelim.

Mayasız zeytinli poğaçalarımız piştikten sonra dinlendirip servis edebilirsiniz.

Zeytinli poğaça içi için ister siyah zeytin isterseniz de yeşil zeytin tercih edebilirsiniz.

Hamuru mayasız olduğu için dondurucuda uzun süre saklayarak istediğiniz zaman ısıtarak taze bir şekilde de tüketebilirsiniz.

Kısa süre içerisinde hazırlanan dışı kıtır içi yumuşacık zeytinli poğaçalarınızı hem misafirlerinize hem de ev halkına servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kaynak: pratikevyemekleri.com