Tava böreği yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarifle, beyaz peynirli ve maydanozlu harika börekler yapabilirsiniz.

Tava böreği severler bu tarifi kaçırmasın! Sadece bir yufka, biraz peynir ve maydanoz ile nefis börekler hazırlayabilirsiniz. Hem ekonomik hem de pratik!

Pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifiyle tanışın. Afiyet olsun!

Malzemeler:

1 adet böreklik hazır yufka
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
100 – 150 gram beyaz peynir
Taze maydanoz
Tuz
Kızartmak için 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

İlk olarak 2 adet yumurtamızı bir yapı içerisine kırıp iyice çırpıyoruz.
Art arda ürün ilave ediyoruz ve birlikte homojen bir kıvam alana kadar çırpma işlemine devam ediyoruz.
Beyaz peynirimizi ve ince doğradığımız maydanozları bu karışıma ekliyoruz. Peynirin tuzunu da göz önünde bulundurarak, damak zevkinize göre tuza ulaşabilirsiniz.
Böreklik hazır yufkamızı ortadan ikiye katlayıp, şeritler halinde kesiyoruz.
Kesilen yufka şeritlerini de yumurtalı karışıma ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
Tavamızı ısıtıp, sıvı yağımızı ekledikten sonra hazırladığımız börek harcını tavaya döküyoruz.
Orta derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından diğerini da doldurmak için çeviriyoruz.
Altın rengi alan, mis gibi kokan böreğimizi sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Not: Böreğimizin lezzet sırrı, beyaz peynirin tazeliğinde ve maydanozun ferahlıkta gizli. Kullanacağınız malzemelerin tazeliğine dikkat ederek bu eşsiz lezzeti her zaman yakalayabilirsiniz.
Ellerinize sağlık! Sıcacık bir tavada çözülmüş bu lezzetle günün her saati mümkün bir mola verilebilir. Afiyet olsun!