Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz haşhaşlı revani tarifi, çay yanında tatlı bir mola vermek isteyenler için ideal. İşte adım adım lezzet dolu bir tarif!

Bu haşhaşlı revani tarifi ile mutfakta küçük sihirler yapabilirsiniz. Kolay adımları ve enfes lezzetiyle, her lokmada mutluluk vaat eden bir tatlı!

Siz de evde kolayca yapabileceğiniz, lezzetli ve göz alıcı haşhaşlı revaniler yapmayı seviyorsanız, bu tarif tam size göre. Adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz!

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

MALZEMELER:

3 yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

1 su bardağı şekerli su

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

1 su bardağı ezilmiş ceviz veya fındık

TARİF:

Yumurtaları derin bir kâseye kırıp toz şekeri ekleyip karıştırın. Şeker eriyene kadar mikserle karıştırın.

Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Karışımı pişirme kağıdıyla kaplı bir tepsiye dökün ve düz bir şekilde bastırın.

Haşhaş tohumlarını üstüne serpin ve bir spatula ile hafifçe bastırın.

Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Pişmiş revaniyi fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara koyun.

Şekerli su hazırlayın. Bir bardak suya bir bardak şeker ekleyip kaynatın.

Soğuyan revaninin üzerine şekerli suyu dökün ve 10-15 dakika bekletin.

İsteğe bağlı olarak üzerine kıyılmış ceviz veya fındık serperek dilimleyin ve servis yapın.